Росіяни намагаються приховати успіхи операції СБУ «фото»

Росіяни намагаються приховати успіхи операції СБУ

Росіяни намагаються приховати успіхи операції СБУ на військовому аеродромі Халіно, де було пошкоджено чотири СУ-30, один Міг-29, та кілька пускових ПВО. І, перш за все, це говорить про те, що вони дуже бояться повторення таких операцій.

Тож, напишу трохи деталі.

БПЛА “австралійського типу “, як люблять писати у нас в ЗМІ, насправді розробка українських інженерів приватного сектору та має гарну українську назву. Цей БПЛА має декілька варіантів БЧ. Але в випадку цієї операції бч був шрапнельового типу з підривом над об’єктом ураження. Тобто, на певній висоті над ціллю, бч випускає хмару маленьких кульок з великою швидкістю. В наслідок такого ураження об’єкт не горить, як звикли вже всі, а просто стає схожим на друшляк і повністю виходить з ладу.

Тож, якщо літаки з тисячами дірочок в корпусі росіяни вважають не знищеним, то ми з радістю подивимось на пілотів, які погодяться в нього сідати.

Тепер трохи ложки … в бочку з медом.
Вартість цього бпла +- 1000 у.о. А ось саме ці 20, про які пишуть, декілька місяців пролежали на складі виробника і нікому потрібні не були. І таких розробок у наших українських інженерів безліч. Але більшість з них все ще не потрібна нікому…

Тож, хочу привітати розробників “австралійських” бпла з гучним бойовим застосуванням (наскільки знаю, не першим) і сподіваюсь, що роботи у них тепер буде у три зміни на добу.

До речі, першочерговим задумом використання цих БПЛА було трохи іншим. Але най буде і таке.