Все вже давно придумано «фото»

Все вже давно придумано

Після чергової атаки шахідами майже всі українці кинулися розмірковувати над тим, як їх збивати. Ну така ми нація — є проблема, шукаємо її рішення.

Хтось пропонує ставити зенітки на дахах висоток, хтось пропонує створювати стіну куль, а хтось пропонує визначати їх по звуку (до речі, доволі цікава пропозиція). Але, вибачте, це все погані ідеї. Всі ці рішення направлені на кінцевий результат не дати долетіти шахіду у задану ціль. При цьому, всі чудово розуміють, що якщо шахід залетів в межі міста, то буде біда. Бо 30 кг вибухівки — це 30 кг вибухівки.

Ні для кого не секрет, що ще за часів постійних ракетних обстрілів, наші сили ППО створили навколо міст систему сітки юнітів. Тобто, коли ракета вилітала, ми бачили це, прораховували приблизну траєкторію, чоловічок з “іглою”, або “стінгором” виходив на позицію десь у передмісті та чекав на ту блядіну. Ви бачили безліч таких відео. І це давало доволі хороший результат.

Але “шахід” не ракета. Його набагато легше збити, та набагато важче визначити на підльоті. Єдина проблема для нас від шахіда — це те, що він низько летить і ми не можемо його побачити зарання. Тому, якщо ми вирішимо цю проблему, то ці “шахіди” росіянам можна буде викидати на смітник.
Отже, задача: металева ціль 3х3 метра, яка летить на висоті до 300 метрів, по можливому маршруту в периметрі від 1000 до 2000 км .

Металеву ціль такого розміру, на такій висоті, легко знайде примітивне РЛС. Але радіус дії такої РЛС буде доволі маленький. Плюс перепади рельєфу. Тож, щоб створити стіну визначення прильотів небажаних гостей, потрібно сотні таких РЛС. Тож питання — де взяти ці РЛС?

РЛС з маленьким радіусом дії видумувати не треба. Все вже давно придумано. Єдине, що можна зробити — це модернізувати його з урахуванням нових технологій. Завдяки новим технологіям розмір такої установки можна довести до габаритів, які вмістяться в кунг Л200.

Постає питання в ціні. Ціна такої РЛС теж відносно не велика. Зрозуміло, що на об’ємі це буде коштувати десятки мільйонів, але питання ціни сьогодні якось не доречне. Ну, і питання виготовлення: це технологія, яку наші підприємства легко освоять і при нормальному фінансуванні дуже швидко виготовлять.

Такі РЛС нам ще дуже довго будуть потрібні. А після перемоги ми зможемо їх використовувати для захисту наших кордонів. Тож не пропадуть.