Геополітика схожа на гру в шахи «фото»

Геополітика схожа на гру в шахи

Ти не можеш перемогти, якщо граєш виключно від побудови свого захисту. Для перемоги тобі потрібно прораховувати наперед кроки супротивника і, відповідно, будувати свою відповідь з урахуванням цих кроків. Чим більше ти здатен прорахувати ходів наперед, тим більше шансів виграти партію.

Ситуація з Польщею не є такою, яка потребує моментальної відповіді — найближчим часом Польщі нічого не загрожує. Тому “розслідуванням” просто взяли паузу для роздуму над комбінацією противника і відповіддю на неї.

А комбінація може бути доволі закручена. Тому і відповідь повинна бути з урахуванням планів росії.
Там безліч варіантів. Від “втягнути Білорусь у війну”, до “репутаційно послабити НАТО”. І кожна з них має кардинально різні відповіді.

А ще є ситуація “виделка”, з якої вийти переможцем можна як мінімум за два хода. І схоже сьогоднішня ситуація з таких.

)(уйло шукає для себе “диво”. Йому воно конче необхідне. Зробити з себе жертву, втягнути в відкриту війну Білорусь, отримати в прямі союзники Китай… Йому конче необхідна підтримка у війні, яку він сам і розв’язав. І він робить все, щоб хоч десь цю підтримку знайти.

Рано чи пізно рф втягне НАТО у війну. І НАТО про це знає. Тому в них задача як можна довше затягнути час, коли вони будуть вимушенні долучитися до війни, і зробити так, щоб в наслідок цього у рф не було ніяких можливостей отримати собі союзників.

Так чи інакше, ми в цій війні не тільки з самого початку, але й до самого кінця. З таким розумінням, і урахуванням міркувань союзників, нам треба будувати свою гру і вижимати з неї максимум.
Допомогти зібрати на мавік для ЗСУ можна тут:
ПриватБанк:
4149437866982497