Саміт в Ризі «фото»

Саміт в Ризі

Дуже важливий саміт в Ризі пройшов днями. Лідери країн – членів Обєднаних Експедиційних Сил зібралися, щоб обговорити безпеку на північному сході Європи та війну в Україні.

Захід де-факто окреслив сферу відповідальності Великої Британії. В це коло увійшли країни, яким не треба пояснювати важливість геополітичної поразки Росії у війні з Україною. Це країни Скандинавії, Балтії та Нідерланди. Так би мовити сформувався передовий загін європейців, які не хвилюються за те, “що скаже Путін”.

Якщо Франція, Німеччина та Італія все ще сподіваються на “хороших руських”, Лондон очолив коаліцію північних народів, яка буде тиснути до кінця та добиватися поразки Кремля.

На саміті все це обговорили і вирішили надавати Україні більш рішучу підтримку, особливо ППО та артилерією. Виступив також і український президент Зеленській. Але головною програмною промовою був спіч Ріші Сунака, який окреслив ставлення атлантичного Заходу до скиглень Москви про переговори. Сунак сказав, що переговори можливі і потрібні, але тільки за однієї умови – Росія повинна вивести війська з території України.

Отже, північно-атлантична частина Заходу не збирається заглядати в рота Путіну та аплодувати Кремлю кожного разу коли хтось там каже слово “мир”. І це добра новина для України.