Послідовник Черчілля «фото»

Послідовник Черчілля

Борис Джонсон, почесний киянин та колишній британський премєр, продовжує свою діяльність на підтримку України та проти Росії.

Послідовник Черчілля, він обрав декілька тем своєї карєри у якості мейнстріма. Одна з них, очевидно, російська загроза Заходу та українська надія Заходу. Останній крок в цьому напрямку – вояж БоДжо у США.

Памятаємо, як Уінстон Черчілль їздив за океан агітувати проти Гітлера? Так само Борис відправився у Вашингтон агітувати за ще більшу підтримку України та проти Путіна. Джонсон – правий політик, одже, поїхав він до своїх друзів – республіканців. Серія зустрічей Джонсона з провідними республіканцями фактично повністю була присвячена необхідності посилити допомогу Україні.

Саме Джонсон на цих зустрічах проголошує, що Україні треба дати літаки F-16. Додаючи, що Україні потрібно давати багато зброї. І це попри те, що діючий премєр Британії Ріші Сунак скептично висловився з цього приводу. Але Джонсон, як і Черчілль колись, веде власну зовнішню політику, вимагаючи винищувачі для України. Причому хто чув що казав про літаки Сунак? Одиниці. А заяви Джонсона лунають в медіапросторі Британії та США.

Мета Джонсона не тільки в тому, щоби допомогти Україні отримати літаки. А ще й в тому, щоби змінити ставлення до України та цієї війни з боку найбільш правої частини республіканців, в основному тих, хто підтримує Дональда Трампа. Скепсіс трампістів до допомоги Україні відомий. А Джонсон для них “свій”, тому БоДжо рішуче налаштований завербувати трампістів у Капітолію до проукраїнської та антиросійської світовою коаліції. Побажаємо йому в цьому удачи!