Тріумфальний візит Зеленського до Лондона «фото»

Тріумфальний візит Зеленського до Лондона

Обставини прийому українського президента вже самі собою увійдуть в історію.

Зеленський прилетів до Лондона літаком військово-повітряних сил Британії. Його на аеродромі Стенстед зустрічав особисто прем’єр-міністр Сунак, що зазвичай не практикується.

Прем’єри не зустрічали навіть американські президенти. У Холлі Вестмінстерського палацу, якому під тисячу років, у місці, де відрубали голову королю Чарльзу Першому, Зеленський виступив перед депутатами Палати громад та британськими лордами.

Виступ був блискучим і неодноразово переривався оплесками. Зеленського прийняв король Чарльз Третій, хоч візит не державний.

Британія збільшить допомогу Україні, запроваджує додаткові болючі санкції проти Росії та продовжить бути лідером у підтримці України. Літаки від Британії – вже не фантазія.

Ну і крапелька дьогтю у цьому візиті. Хакі та воєнізований одяг – це звичайно ж круто. Ну на прийом до короля до Букінгемського палацу приходити в ньому не варто, що вже відзначили деякі британські таблоїди. Це кричуще порушення протоколу, бо король був у офіційному костюмі. І жодних пояснень тут не працюють.

Напевно, одягнути костюм – не найскладніше завдання, коли ти приїжджаєш у країну, в якої просиш допомогу. Просто данина поваги традиціям монархії. Але в будь-якому разі, незважаючи на цю помилку, загалом візит надзвичайно вдалий. Великобританія залишається нашим союзником номер один у Європі.