Пафосні промови «фото»

Пафосні промови

Я так люблю ці пафосні промови: “Україні потрібні ракети 800 км дальності! Це значно зекономить на генераторах!”. Так, потрібні, то ж де вони?

На 10 місяці війни, маючи вже розроблену ракету, ми так і не змогли її зібрати. Не розробити, а саме зібрати.

Чому ми не можемо її зібрати одному Богу відомо. Та по тому, що твориться в закупках комплектуючих, можна як мінімум назвати одну велику причину.

Є люди в Україні, які хочуть воювати до перемоги. Майже всі люди в Україні хочуть, щоб війна скоріш завершилась і обов’язково завершилась перемогою. Але ще є невелика кількість людей, які хочуть, щоб війна тривала довго і вони на цьому багато заробили.

Але мова не про це. Бо писати про ту маленьку частину українських “бізнесменів” немає ніякого сенсу. Просто нема того, хто б міг на те реагувати.

Напишу вам трохи про світовий бізнес зброї.

У світі є немала кількість компаній, які займалися розробками новітньої зброї. В їх арсеналі можна знайти будь-що — від дронів на 3000 км, до лазерної ПВО. Всі ці компанії дуже хочуть випробувати свою зброю в реальних умовах, та продемонструвати свою ефективність.

Чому? Бо, по-перше, це велика реклама. Велика реклама це великий об’єм продаж. Великий об’єм продаж — це великий заробіток. Так, це очевидний план маркетингу, кінцевою метою якого є збагачення. Але це чесно. І нам, при наших умовах, якось повинно бути все одно на це. Для нас головне, щоб ці новітні розробки краще були у нас, а не у росії.

Так от, ці компанії, через політику своїх держав, не можуть нам поставляти цю зброю. Але чесний світ, то для “дуже стурбованих”. Реальний світ виглядає дещо по іншому. Тому ці компанії готові міняти назву своєї продукції, відкривати виробництво в лояльних до продажу зброї Україні країнах і починати постачання Українській Армії. Все що їм треба — це впевненість, що в них цю зброю будуть купувати. Бо виробництво не може бути збитковим постійно. Звичайно, перед підписанням контрактів вони готові пройти всі тести, надати зразки й навчити операторів. Тобто, щоб запустити все це в роботу потрібні прозорі домовленості. Домовленості — це менеджмент. А наш менеджмент тільки у гордона найкращий.

Чому я пишу про цю ситуацію?

По-перше, я дуже хочу, щоб вже щось прилетіло в той кремль.

По-друге, я дуже хочу, щоб у ЗСУ було краще з кращих озброєнь у світі і їх робота була схожа на стрільбу у тирі.

Але ще є третя причина. І полягає вона в тому, що, якщо ми нічого не будемо робити з цими компаніями, то рано чи пізно вони підуть до росії, і якась частина цієї новітньої зброї опиниться у них. Бо, все ж таки, кінцева ціль їхня заробити купу грошей. А росія зараз найкращий у світі покупець зброї, якщо казати про фінанси.

А поки про новітню зброю ми можемо тільки мріяти, продовжуємо збирати на звичайний мавік для хлопців з ЗСУ. До повної суми нам залишилось ще трохи.

ПриватБанк:
4149437866982497