Відома орлиця здає дитину з Криму «фото»

Відома орлиця здає дитину з Криму

Минулого тижня я була в офісі дитячого омбудсмена у Києві. Я записувала сторіс з цими жахаючими цифрами. Тільки офіційно р.я вкрала понад 20 тисяч українських дітей. Це ті факти, які можна перевірити документально. Неофіційна цифра – це справжня катастрофа, бо вона коливається від 200 тисяч дітей аж до півмільйона! Ще раз! Просто вдумайтеся у ці цифри. Тобто країна, яка веде проти нас в!йну взамін на свої атброси отримує здорових генофонд. Але ми його втрачаємо. Це воєнний злочин.

Що я бачу сьогодні. Відома орлиця здає дитину з Криму. Їй так кортить показати свою бляха правоту у радикальній боротьбі за мову, що їй насрати на персональні далі цього студента і що його арештує ФСБ. Це ще одна дитяча трагедія до тих півмільйона в копілку.

Я сама все своє свідоме життя займаюся мовною адвокацією, єдина мова, яку я зневажаю – російська. Я ніколи нею не розмовляла, не вчила і не бажаю вчити і роблю все, щоб моя дитина її не знала. Але я проти радикальності до інших. Я написала про мову мільйон постів. Але ніколи пані Фаріон не була для мене отим світлом. Навіть коли в Верховній раді були такі істоти-українофоби, як Колєсніченко, Царьов, а міністром освіти Табачник. Бо вона умудрялась навіть у Львові поображати дітей у початкові школі і казати «ти не Міша, Міша в лісі».

Радикалізація мовного питання – це не про наш шлях. Це важкий процес. 70 років тривала окупація України у складі радянського союзу. За кліком однієї руки і криками це не змінити. Бо так, є люди яким важко пояснити цінність, є люди, які звикли, які не хочуть і називають мільйон різних причин.

Але я бачу не їх – а бачу тих, які змогли, які роблять помилки, які стараються і говорять українською.

Добавлю про військових – не прикривайтесь ними, як аргументом. Хочете спробувати як їм там – пензлюйте на фронт! Вони нас захищають і кожен з них дає можливість жити те саме краще життя в тилу. Відчепіться від військових. Це святі люди. Вони живуть в нелюдських умовах і роблять неможливе.

До журналістів. Не тягніть в інформаційний простір цей нафталін з політичного склепу. Не трусіть цими Фаріонками-Арестовичами і тому подібними. Ви самі підігріваєте поле для хейту.

Спитайте себе врешті, що я зробив, щоб моє оточення говорило українською? Що я зробив, щоб моя дитина не дивилась російський ютуб і не слухала їхньої музики.

Я думаю про цю цифру і цих дітей. Яких зроблять яничарами і тих, які живуть роками в окупації і чекають Україну. І тих орлиць, які беруть і заради свого ега здають дітей прямо у руки ворогам. Немає слів.