Про лікування вірусних гепатитів С та В «фото»

Про лікування вірусних гепатитів С та В

УВАГА! Розповсюдьте будь-ласка інформацію серед знайомих (особливо АТОшників, військових, підопічних благодійних фондів), що чи не вперше в історії України є РЕАЛЬНА можливість забезпечити безоплатне лікування вірусних гепатитів С та В сучасними противірусними препаратами прямої дії!

Військовим та АТО – через сімейних лікарів у загальній системі охорони здоров’я.

Треба просто звернутися до сімейного лікаря та далі за направленням – у визначені в регіоні установи (перелік, в Одесі це центр профілактики ВІЛ на Белінського), пролікуватися за 3-6 міс амбулаторно, приймаючи 1-2 пігулки у день, вилікувати і забути.

НИНІ Є РЕАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ, оскільки спеціалісти профільних закладів не перенавантажені роботою через COVID-19, і зараз – САМЕ ЧАС!

Далі інформаційна частина:

На сьогодні вірусні гепатити В і С (ВГВ, ВГС) становлять серйозну загрозу громадському здоров’ю, оскільки близько 80% цирозу та гепатоцелюлярної карциноми спричинені саме цими типами вірусів.

В Україні за оцінками експертів:
▪ 1 342 418 людей інфіковані ВГС, у той час як під медичним наглядом перебуває лише 6,9% від оціночної кількості людей із хронічним ВГС;
▪ 559 341 людей інфіковані ВГВ, а під медичним наглядом перебуває лише 3,3% відповідно.

Тобто більшість людей навіть не знають про свою хворобу, а відтак не отримують доступ до лікування.

У 2020 році пандемія коронавірусної хвороби сповільнила або і призупинила набір пацієнтів із ВГС через те, що інфекційні лікарні були перепрофільовані на лікування пацієнтів із COVID-19. Утім це дало змогу розпочати децентралізацію послуг із діагностики, лікування та наблизити послуги із ВГС до пацієнтів.

Перелік ЗОЗ, у які розподіляють закуплені державою лікарські засоби для лікування від ВГC.

Моніторинг наявності препаратів для лікування вірусних гепатитів С та В для дорослих та дітей.

Дані про наявність медичних препаратів дають громадськості змогу контролювати використання коштів державного бюджету та запобігають низці корупційних ризиків. Зокрема, унеможливлюють відмову пацієнтам в отриманні безкоштовного лікування.

Докладніше на сайті.