Початкова школа в умовах війни: як навчатися найменшим школярам? «фото»

Початкова школа в умовах війни: як навчатися найменшим школярам?

Перед освітою зараз постало багато питань. Організувати ефективне дистанційне навчання для школярів під час війни – складно. Організувати навчання для молодших класів – ще складніше.

З багатьох причин. Зокрема і тому, що якісного контенту для такого віку дуже мало. Це було зрозуміло ще тоді, коли ми створювали Всеукраїнську школу онлайн. Методи роботи з дітьми такого віку зовсім інші.

До війни ми з командою ініціювали освітній проєкт для школярів наших громад, які пішли до першого класу. Усі першачки округу отримали безкоштовний доступ до унікальних інтерактивних підручників: 17 000 завдань, пояснень та демонстрацій. Це єдині посібники такого формату, що схвалені Міністерством освіти та повністю відповідають НУШ.

Мав можливість поспілкуватись з вчителями та батьками півроку потому. Попри деякі організаційні моменти, більшість була задоволена. Ці підручники зробили навчання школярів цікавим та зручним.

Маючи досвід співпраці з командою, яка створює цей контент, зараз – масштабуємо проєкт на всю Одещину. Провели декілька установчих зібрань. До проєкту вже приєднались понад 300 класів по всій області. Це означає, що діти 1-4 класів Одещини розпочинають цікаве та інтерактивне дистанційне навчання, яке насамперед важливе, аби відволікатись від війни.