Павло Поламарчук: Отямтеся! За останні півтори року померло 5 млн людей «фото»

Павло Поламарчук: Отямтеся! За останні півтори року померло 5 млн людей

Ок. Може все ж може достучусь до деяких притомних людей. Оскільки основний, головний момент матчастини, нажаль, поки не є усім зрозумілий. Рубрика «платники податків питають у держслужбовця».

Сьогодні питання “Чого ви постійно комунікуєте про вакцинацію, а не будуєте ще лікарні, не проводите кисень (проводимо), не перенавчаєте медиків?”

Насправді перенавчаємо, і залучаємо інтернів, проте залучити і навчити педіатра, онколога, гінеколога, нефролога і невролога, кардіолога, стоматолога до анестезіології та фахового лікування інфекційної хвороби – та ще справа.
Клінічного досвіду та інтуїції за рік не набудеш.
Це ремесло, медики вчаться і професійно зростають за вузьким фахом усе життя…
І найкращі показники виліковуваності серед перепрофільованих стаціонарів – у тубслужбі, тому що споріднені дисципліни, легеневе здоров’я.
І тому що – а оперувати на серці чи лікувати зубний біль, забезпечувати діаліз та приймати роди хто в цей час буде? І де?
Коли лікарі цих спеціалізацій – кинуті на ковіді і лікарні перепрофільовані під ковід? А якщо цей вид допомоги знадобиться вам чи вашим родичам?
А якщо ситуація критична, а вся система екстреної медичної допомоги – забезпечує доставлення та екстрену допомогу виключно хворим ковід?.. питання риторічні…

Отже, чому не будуєте, не закупаєте більше ліків etc etc etc,  а все про вакцинацію, вакцинацію і вакцинацію?

Відповідаю.
Тому ж, наприклад, чому людство винайшло запобіжники на розетки, ізоляцію на провідку і з дитинства навчає нас щодо безпечного поводження з електрикою.
Замість, за логікою деяких розумників, будувати опікові відділення і виходжувати вдарених струмом.
Тому ж, чому людство побудувало мости через ріки, замість, напевно, перепливати їх фізично і навчати реаніматологів-аквалангістів щодо порятунку тих, хто не переплив.
Тому що є прогрес. І наука. Що (насправді, у найкоротші строки і нам ще дуже пощастило, бо, наприклад, від ВІЛ-інфекції за 30 років вакцинації так і не розробили) винайшли вакцинацію від коронавірусу.
Яка є значно (ЗНАЧНО) медично та економічно ефективнішою, ніж заходи з курації розгорнутого захворювання.
І держава має ефективно витрачати кошти платників податків на значно більш ефективний і виправданий механізм – вакцинацію. Що і робиться.
Отож, можна піти до Праги чи Стокгольму пішки. Через ліси, наражаючись на диких тварин, кліщів та холод. А можна проїхати у зручному авто або полетіти на літаку за 50 евро (із зеленим сертифікатом). А не будувати операційні для зшивання рваних ран внаслідок контакту зі звірями, енцефалітні відділення, та пункти обігріву на піших шляхах, за “логікою” внєзапних епідеміологів та організаторів системи охорони здоров’я.
Частина людства не вперше заперечує прогрес. Раніше науковців і тих, хто агітує за знання, взагалі на кострах палили.
Нам ще пощастило, добре, що тепер тільки виказують свою ну дуже експертну думку в соцмережах і пишуть “фахові” зауваження)).

Але до серйозного.
Отямтеся! За останні півтори року померло 5 млн людей, в тому числі в Німеччині, Іспанії, Італії та США і т.д., у, об’єктивно, країнах з не порівняно вищим рівнем медичних систем, причому в усіх аспектах: від кадрового забезпечення (без коментарів) до контролю якості лікування і дотримання протоколів.
Померли люди, від мультимільйонерів та не бідних представників креативних індустрій.
Навіть новина – помер Колін Пауелл, при всіх його можливостях, – тому що хвороба косить літніх, з хронічними захворюваннями, невідворотньо вражає при деяких особливостях первинної та подальшої імунної реакції тощо.
Їх не врятували ПОБУДОВАНІ лікарні. Наявні лікарі. І люди, нажаль, загинули…

Загинули, тому що ефективного етіотропного лікування, такого, що знешкоджує сам вірус, а не в деякій мірі, не повністю (тому що фіброзні утворення та булли лишаються до кінця життя) виправляє наслідки впливу вірусу на легені та імунну систему організму, – все ще немає.
Повторю, ефективного прямого, безпосереднього лікування, нажаль, усе ще немає.
Разом з тим ефективний спосіб, захворівши, не померти і перенести у легкій формі – вже є.
Вакцинація.
ВАК- ЦИ- НА- ЦІЯ.
І краще та ефективніше – запобігати, ніж виправляти наслідки.

В Україні 97% госпіталізованих у тяжких станах – не вакциновані.
Вакцинація від ковід, так само як і від натуральної віспи, туберкульозу, поліо і десятків агентів, що спричиняють подолані чи майже подолані людством епідемії – значно ефективніший і надійніший спосіб не перевантажувати не резинову медичну систему і залишитись живим.
Ніж наявність ліжкомісця, кисня та навіть фахового реаніматолога- інфекціоніста з клінічним досвідом курації цитокінового шторму та інших “нюансів”, – що у деяких випадках, нажаль, не рятують.
А вакцинація – рятує.
І так, як і у авіаперельотах, автотранспортних подорожах – іноді трапляються ексцеси, аварії (ризик яких значно знижує дотримання правил безпеки та технологічних процесів).
Але ж ми все одно літаємо і їздимо за кермом?
То чому ж просто не вакцинуватися, і зменшивши навантаження на медичну систему, бути впевненим у своєму здоров’ї?