Новий прем’єр Британії «фото»

Новий прем’єр Британії

Ріші Сунак – новий прем’єр Британії. Після відходу у бік Бориса Джонсона та Пенні Мордент – колишній канцлер казначейства автоматично обійме посаду лідера торі та прем’єр-міністра.

Проте заздрити його долі ніхто не поспішає. Консервативна партія слабка як ніколи, розколота на угруповання і має підтримку лише 24% виборців (рекордно низький показник). За цих обставин уряд Сунака буде слабким та перехідним.

Існує висока ймовірність, що все йде до дострокових парламентських виборів, на яких безперечно переможуть лейбористи. Тож вже сьогодні слід придивлятися до Кіра Стармера.

Ріші Сунак – перший в історії Британії прем’єр індійського походження та індуїстського віросповідання. Йому 42 роки і він має диплом Лінкольн коледжу та Стенфордського університету, його дружина – дочка індійського мільярдера.

Ріші Сунак – помірний консерватор, він любитель крикету та коней. Швидше за все, під час свого прем’єрства він віддасть перевагу внутрішнім проблемам і навряд чи буде таким уважним до геополітики, як, наприклад, Борис Джонсон.

Водночас сам Сунак займає чітку позицію щодо засудження російської агресії проти України та виступає за всебічну підтримку України у війні проти Кремля. Принаймні на словах. Подивимося як це відбуватиметься на практиці.