Парламент підтримав мій закон про формування мережі ліцеїв «фото»

Парламент підтримав мій закон про формування мережі ліцеїв

Відтепер засновниками профільного ліцею може бути будь-яка спроможна громада. Раніше це могли зробити тільки обласна рада або міська рада в містах, де мешкає понад 50 тисяч осіб.

На законодавчому рівні закріплюється термін «безпечне освітнє середовище». Він охоплює різні сфери: від санітарії та якості харчування до антибулінгу та заборони вживання алкоголю й паління на території закладу.

Окрім того, тепер в складі ліцею буде можливість існування не лише 5-12 класів, але й початкової ланки 1-4 класів. Без цієї норми багато громад мали б проблеми з розділенням ланок.

Також в законопроєкті враховані особливості розселення і демографії. Саме тому зменшено мінімальну кількість паралельних класів до 2 і 3 профілі (раніше – мінімум 4).

У законі Кабміну надають доручення закладати кошти в бюджетах найближчих років на формування відокремленої мережі. Громада, яка спроможна побудувати ліцей або розділити навчальні процеси, отримуватиме кошти від держави.

Усім дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні й можуть здобувати освіту, потрібно мати цю можливість. Наразі освіта охоплює тільки 4% важкохворих школярів. Документ створює правові підстави для роботи установ, які будуть навчати дітей на стаціонарному лікуванні.

Дякую усім, хто разом зі мною працював над цим законопроєктом. Вдячний усім колегам-нардепам, які своїми голосами підтримали дійсно важливі освітні зміни! Закон забезпечить доступ до повної загальної середньої освіти усім дітям, без винятків і дискримінації!