Альошу занєсло «фото»

Альошу занєсло

Арестович іронічно та з гумором потролив активістів.

Меседж: Україна має досягнення у тих сферах діяльності, куди ще не дісталися українські активісти.

На початках розберемося з термінологією. Активіст – особа, яка займається просуванням соціальних, політичних, економічних, екологічних чи інших змін у країні та суспільстві.
У якомусь сенсі, активіст – це санітар у владних лісах. Інша справа, що частина активістів займається цим професійно… Й зовсім інша справа, що частина професійних активістів, відверто діє в інтересах політичних партій, олігархічних груп, тощо.

Але… Альошу занєсло, тому що він змішав усіх до купи… Якщо йому не подобаються конкретні особи, то й писав би конкретно, а не взагалі.

Наприклад, Сергій Стерненко не стверджує, що у Офісі Президента усі погані… Він каже, є питання до Татарова… До речі, Притула каже те саме… Й не тільки вони… Але, менше з тим…

У 2014 році саме активісти скинули проросійського Януковича. Й якщо вірити словам Арестовича, він персонально був на Майдані й гроші за це не отримував. Тобто, поводився, як активіст.
З перших днів російсько-української війни, активісти започаткували масштабний волонтерський рух. Як на мене, за вісім років цей рух став найкращим у світі. Й це прямо протирічить твердженням Арестовича про те, що там де активісти усе погано.

Саме активісти відстоюють від забудови рекреаційні зони в українських містах… Саме вони долучаються до ddos-атак на ворожі інофресурси й роблять це дуже вправно… Продовжувати можна довго…

Тому, як на мене дуже недоречно насміхатися над активістами. А як для офіційної особи – неприпустимо. Але, повторюся, більш за все мене зачепило блюзнірство Арестовича, який, нагадаю, акцентовано диференціює путінський режим, росію та російський народ, але не спромігся зробити те саме з українськими активістами.

Тому я й кажу, що Альошу занєсло… Як думаєте, вибачиться?