Справа Єрмака «фото»

Справа Єрмака

Об’єктивно про шпигунський скандал.

Конгресвумен Вікторія Спартц у листі до Джо Байдена попросила перевірити голову Офісу президента України на зв’язки з росією. Вона навела наступні аргументи для проведення перевірки:

– витік інформації в Білорусь і зрештою в росію про операцію України по захопленню «Групи Вагнера», що призвело до її провалу;
– погане управління довоєнними мирними переговорами з росією;
– нехтування даними американської розвідки й, як наслідок, провал підготовки України до повномасштабної війни;
– саботаж оборони Херсона, що призвело до швидкого захоплення півдня та стало причиною маріупольскої трагедії;
– затягування термінових закупівель військової техніки через Міністерство оборони України та висування необґрунтованих або навіть незаконних умов;
– цілеспрямоване затягування призначення незалежного антикорупційного прокурора та голови НАБУ через свого заступника з питань правоохоронної діяльності Олега Татарова.

Про Вагнергейт

Ні Христо Грозєв – ведучий розслідувач «Белінгкет», ні Юрій Бутусов – головний локомотив вагнергейту в Україні, не наводили жодних конкретних доказів причетності Єрмака до зливу операції. Скажу більше, #Грозєв й #Бутусов чомусь зосередилися виключно на ОПУ. Й це дивно. Адже окрім Зеленського, Єрмака, Демченка чи когось іншого з офісу президента, злити інфу могли Бурба, Турчинов, Порошенко, хтось з підлеглих Бурби, хтось з американської або турецької розвідок, навіть хтось з Turkish Airlines … Пошукайте мотив, й ви знайдете його для кожного, хто у списку. Але, менше з тим…

Станом на сьогодні не з’ясовано, хто конкретно злив операцію. Звідси питання… Може пані Спартц проводила власне розслідування? Чи може вона володіє якоюсь інформацією, яка вказує на Єрмака? Якщо така інформація є, не потрібно нічого перевіряти.

Про погане управління довоєнними мирними переговорами

Виходячи з якої інформації #Спартц оцінює якість роботи Єрмака? Вона була у процесі переговорів? Знає деталі? Вона ставила завдання Єрмаку, щоби оцінювати якість виконання? Смішне й некомпетентне звинувачення.

Про нехтування даними американської розвідки та провал підготовки України до повномасштабної війни

#Зеленський, #Єрмак, #Резніков, #Залужний, #Шаптала, #Данілов володіли даними американської розвідки. Й, виходячи з логіки Спартц, усі вони ними знехтували! Тому Єрмак тут не один, вибачайте… Це як раз той випадок, коли мова про колективну відповідальність.

Про саботаж оборони Херсона

Навіть коментувати не хочеться.

По-перше, до чого тут Єрмак? По-друге, який саботаж? Там сталася #зрада й після війни народ України обов’язково дізнається правду про оборону півдня. Продинамити владі не вдасться. Й награне «просто про*балі» від Арестовича, нас не влаштовує. Але, наразі невідомо, хто, як каже пані Спартц, «саботував» оборону Херсона.

Про затягування термінових закупівель військової техніки через Міністерство оборони України

Це звинувачення у важкому злочині, фактично, у держзраді. Щоби публічно висувати такі звинувачення, потрібно мати доступ до відповідних документів й мати хоча би якісь докази. Звідси питання – звідки у пані Спартц інформація про закупівлю військової техніки нашим Міністерством оборони? Дайте вгадаю – Єрмак злив… Жарти жартами, але просто замисліться про що вона каже.
Про затягування призначення незалежного антикорупційного прокурора та голови #НАБУ
Як на мене, це єдине у чому дійсно можна обґрунтовано звинувачувати Єрмака й що не потребує ніяких доказів. Скажу більше, нам фіолетово, сам він затягує, чи через Татарова. Адже ми неозброєним оком бачимо цілеспрямовані спроби #ОПУ вплинути на результати конкурсу на посаду керівника #САП, чого не має бути від слова зовсім.

Резюме

Справа Єрмака – це не про шпигунство. Це про відповідність України статусу країни-кандидата у ЄС. Тобто, маємо реагувати на скандал з головою ОПУ відповідним чином, а не як #Арестович, який сказав у Фейгіна, що американська перевірка покаже, шпигун Єрмак, чи ні.

Як на мене, більшість звинувачень Спартц висмоктані з пальця, але це не має жодного значення. Адже вона не перша, хто про це говорить. Й виходячи з цього, влада європейської демократичною країни має скликати спеціальну комісію та провести неупереджене розслідування по кожному пункту звинувачення. Трамп і Джонсон, наприклад, пройшли цей шлях! Чим Єрмак гірший за них? Тому чекаємо або на проведення розслідування, або на добровільну відставку Єрмака з подальшим розслідуванням. Іншими словами, чекаємо відповідних дій від влади європейської країни!