Справедливість – це те, за що ми повинні боротися «фото»

Справедливість – це те, за що ми повинні боротися

Дiйшло до того, що тримали парi, що Georg Clooney ніколи не одружиться, настiлькi вiн не міг знайти ïï. Но він її найшов і громадськість дiзналась про неймовірну Amal Clooney.

Amal Alamuddin народилась в Лівії і її ім’я Amal означає арабською “надiя”. Вона виросла у Великобританії, після того, як сім’я переїхала туди, тікаючи від Лiванської війни. Амаль закінчила Оксфордський університет та юридичний факультет Нью-Йоркського університету за спеціальністю «Міжнародне право, питання екстрадиції та захисту прав людини». Далі отримала ступінь професора одного з найпрестижніших у світі університетів – Університету Колумбії.

А з 2004 року Амаль почала працювати в Гаaзi в Міжнародному суді ООН (“Гаазький трибунал”) з питань прав людини. Амаль брала участь юристом зі старшими юристами в тому числі і в справах Югославії і Лівана і отримала багато міжнародних нагород у сфері захисту прав людини утч по визнанню геноцидів і притягнення до відповідальності винних, визнаючи дії ІДІЛ геноцидом єзидив.

А тепер Amal вiйшла і в міжнародну робочу групу з розслідувань дій Росії проти України, заснованої Україною.

«Для мене велика честь, що уряд України попросив мене стати членом робочoї групи. Українці заслуговують на те, щоб винних було притягнуто до відповідальності та отримати компенсацію за жахливі зловживання, яких вони зазнали. Для мене честь працювати разом з такою визначною групою юристів та експертів у цій спробі забезпечити, щоб ніхто не був вище закону, і що виживши злочинцi дiйдуть до суду».

Пару днів тому Амаль виступила перед ООН.

«Я все ще читаю заголовки новин, не знаючи, як їх прийняти. Чи може бути, що тисячі дітей примусово депортують до Росії? Чи ґвалтують дівчат-підлітків на вулиці на очах у їхніх родин та сусідів? Чи мирних жителів Маріуполя систематично морять голодом і катують до смерті? На жаль, відповідь “так”.

Можливо, вам доведеться почекати, поки хтось залишиться посади. Можливо, вам доведеться почекати, поки деякі з їхніх підлеглих перейдуть на iньшу сторону. Можливо, вам доведеться почекати, поки вони старіють. Або будуть подорожувати. Але якщо ми залишимося дуже зосередженими та дуже рішучими, справедливість може бути досягнуто».