Ленд-ліз – чому це важлива зброя для України? «фото»

Ленд-ліз – чому це важлива зброя для України?

Пізно ввечері 6 квітня Сенат США підписав угоду про ленд-ліз, яка дозволяє швидко і масштабно озброювати Україну. «Закон про ленд-ліз 2022 Захист демократії в Україні» зараз очікує підписання також Палатою представників, оскільки вони зараз у 2-тижневій відпустці.

Ленд-ліз дозволяє президенту США повноцінно допомагати будь-якій державі, чья оборона визнавалася життєво важливою для його країни. Повна назва закона — «Закон по забезпеченню захисту США».

Це перезавантаження Закону з березня 1941 року, який допоміг союзникам перемогти Гітлера у Другій світовій війні. Акт про ленд-ліз надасть президенту Байдену повноваження надавати будь-яку зброю, необхідну Україні, швидко та у більшому розмірі, порівнянні з за 1,7 мільярда доларів зараз.

Під час Другої світової війни США підтримали в рамках програми союзникiв з озброєнням та товарами сьогоднішньому еквіваленті в 582 мільярдів доларів США, за якi передали втч 11 400 літаків, 12 000 танків і БТР, 427 300 автомашин.

Після війни обладнання можна буде повернути або залишити за допомогою дуже довгої кредитної лінії з США. За пошкоджене або знищене обладнання ціну платити не доведеться.
Багато військових аналітиків вважають, що ця програма стала важливим внеском у перемогу над Гітлером.

Чекаємо на підписання також Палатою представників.