Хто така Nancy Pelosi? «фото»

Хто така Nancy Pelosi?

Поки фейсбучні експерти перепрофілювалися фахівцями Косовo, Тайваню та віспи мавп я й не претендую на глибоку експертність Азії. Але розповіла б трохи про Nancy Pelosi.

82-річна Nancy демокатка та депутатка Палати представників Конгресу США з 1987 року та спікер Палати представників з 2019. Вона єдина жінка спікер в історії США, як у 2003 році була першою жінкою керівником партії у Конгресі. Cвоїм призначенням вона також стала жінкою на найвищiй посадi в американській історії, обійнявши третю за значимістю посаду у структурі влади США після президента та віце-президента.

Nancy Patricia D’Alesandro народилася в сім’ї з 6 дітьми, італійським корінням та інтересом до політики. Її батько Tomasa був мером їхнього рідного Балтімора та сенатором, а потім став мером і її брат.

У 1962 році Ненсі закінчила коледж Трініті ступенем ‘якалавра політологïї і там же зустріла і свого чоловіка Пола Френка Пелосі.

Ненсі обрали конгресмен вперше 1988 року набравши 76%, голосiв а потiм переобиралася ще 10 разів, отримуючи завжди 70-80% голосів. Хоча Ненсі все життя була в політиці і була втч найкрутішим фандрейзером для партії, вона вирішила сама висуватися тільки в 47 років, коли остання з п’яти дочок пішла до коледжу.

Нэнсi лідерка фракції демократів у Палаті представників з 2003 року та з 2019 року спікерка Палати представників США, посада, яку також займала її з 2007 до 2011 року.

«Америка стоїть за Україну. Ми з Україною до перемоги». Для хорошої міри вона додала: «Наше зобов’язання полягає в тому, щоб бути поруч з вами, поки бій не буде закінчено». Сказала Pelosi пiсля вiзiту до Украīни та будучи першим високопоставленим полiтiком у США, хто використав слова «до перемоги».