Iсторiя становлення АнтиТруханiвського майдану «фото»

Iсторiя становлення АнтиТруханiвського майдану

2016-04-19_antitruhanovskiy_maydan_00

От вам історія …Детальна історія створення  Майдану на Думській…Зауважую…це моя історія…але саме ця історія і є правдою….тому що мені відомі всі деталі…що і як відбувалось тоді….

Прокурорський Майдан….ми стоїмо вже 2 тижні під прокуратурою на Прокурорському Майдані….Будемо відвертими….ми всі знали, що Стоянова приберуть…..це тільки справа часу….І знали ми для чого він був поставлений на ці два тижні…позакривати резонансні справи, які відкрив Сакварелідзе….Але мова зараз про інше…

Скандал з офшорними рахунками Труханова….його російські паспорти…Як тільки це вибухнуло, я зрозуміла це шанс! Цей шанс потрібно використати, щоб влада не затерла цю тему….Саме зараз…от саме зараз ми натиснемо на Киів! І Труханов злетить. Прокурорський Майдан повинен плавно перейти на Думську…цю думку висловлювали біля прокуратури більшість активістів….

І от Прокурорський Майдан переміг! Стоянова прибрали. Коли оголосили цю новину, то я в промові закликала людей йти на Майдан на Думську.

Справа у тому, що за 1,5 дня до того як переміг Прокурорський Майдан, на Думській раптом виник інший Майдан….АнтиТруханівський….Я чула, що підприємці ринку “Успіх” планують протест….Як тільки я почула, що на Думській Майдан, я зразу рванула туди…побачила намети..жовтого-блакитні прапори….і….людей, які сиділи на стільцях….прості люди….вони просто сиділи….я знаю, що таке Майдан….яким був Киівский Майдан…це вулик, де кожен щось робить..хтось дрова рубає…хтось колонку ремонтує…хтось байдики б’є)….

А ці люди просто сиділи….було зрозуміло, що вони не є протестувальниками….Я навіть не питала їх ні про що….це візуально було зрозуміло….

Скажу так….ситуація була не дуже зрозумілою….і тут раптом мене кличе Ігор Бичков на таємниче зібрання до офісу партії “Сила людей”)) і там він мене знайомить з двома чоловіками Михайло Кузаконь і Григорій Козьма…яких він представляє як підприємців ринку “Успіх”…Саме ці люди і встановили намети на Думській. Для чого знайомить? Для того, щоб зкоординувати діі і ну я як досвідчений майданівець)) могла б порадити деякі моменти. Хлопці мені здалося дуже толковими..я поважаю розумних людей…Але…було одне але….чи можна ім довіряти? Була небезпека, що раптом Труханов домовиться з підприємцями і вони раз! І візьмуть і звернуть Майдан. І тут я у Михайла взнаю, що він є близьким другом з Павлом Кириленком керівником обласної Свободи….Звісно наступний крок це розпитати Павла хто є ці люди з ринку “Успіх”….І я взнаю те, що розвіяло всі мої сумніви…Михайло давно допомагає Свободі….фінансує патріотичні концерти..свободівські акціі…Михайло допомагав Майдану у Києві…також був у політиці з партією “Собор” яка є націоналістичною…Мені стало зрозуміло, що ця людина є ідейною..для мене це головне….Слово ” ідейна людина” більш потужне, ніж слово ” патріот”….ідейна людина це людина зі стержнем. Ці 2,5 місяці боротьби на АнтиТруханівський Майдан поруч з Михайло Кузаконь, Дмитро Кузаконь, Григорій Козьма тільки підтвердили це. Третій Майдан буде Майданом, який почне середній бізнес. Люди розумні, чесні, незалежні. Так і буде.

Я запитала підприємців чому у перший день Майдану вони посадили біля наметів лівих людей? Вони розсказуть: ” Мы знали, что срочно нужно разбить лагерь на Думской…начать против Труханова Майдан…..шанса другого не будет….и тут мы узнаем, что Труханов, чтобы пойти на опережение, днями собирается организовать месяц детского рисунка на Думской…..мы за день организовали Майдан… У нас просто не было  выхода…”

Так от….я, Алевтіна Коротка, Томаз Какабадзе з Прокурорського Майдану зразу ж перемістились на Думську. І з нами ще багато побратимів….Ми не могли не зробити це. Але хлопцям з “Успіху” ми зразу озвучили, що Майдан буде справжнім Майданом…ніяких лівих людей….тільки ідейні люди. Хлопці сказали, що “Делайте дело…тут нет руководителей…у нас одна цель..убрать Труханова….убрать этот  сепарский горсовет…и в сердце Одесы на Думськой поставить желто-голубые и красно-черные флаги! Мы не лоббируем другого кандидата….мы мочим всех из старой системы….попытается стать миром Скорик-замочим Скорика…..попытается еще какая нибудь мерзость – будем мочить и эту мерзость….”

Хто фінансує Майдан? Це питання також часто звучить. Хтось кинув таку думку, що фінансує Мага власник ринку “Успіх”…..Хотіла б познайомитись з ним…бо розмов багато, а в очі не бачила….не знаю хто він…..

Іжа, кава, чай…на це вистачає грошей з скриньки, в яку кидають гроші одесити, які підтримують нашу боротьбу з Трухановим. На дорожчі речі…такі, як поїздки до Киева на Банкову…банери….ці витрати у змозі оплатити Михайло Кузаконь, Дмитрий Кузаконь, Григорий Козьма. У них є друзі, які є представниками середнього бізнесу….які ненавидять всю цю наволоч, які сидить у міськраді….Ці люди допомагають фінансово…..без усіляких зобов’язань…..Хлопці ризикують, а друзі ім допомагають  так….Просто ці небідні люди часто бувають за кордоном….бачать як там живуть люди…..у них болить серце за Одесу…за Україну…..Не можна бути щасливим у нещасній країні…..навіть,  якщо ти багатий……..ну не можна…..

( Далі буде..)

Алiна Подолянка.