Визначайте свій курс за зірками, а не за вогнями кожного корабля, що пропливає «фото»

Визначайте свій курс за зірками, а не за вогнями кожного корабля, що пропливає

США готові передати Україні 50 бойових машин піхоти Bradley. “Це не танк, це вбивця танків”, – заявив представник Пентагону Пет Рідлі.

Bradly призначені для доставки та підтримки піхоти, розвідки в різних варіантах та прибyде з 500 протитанковими ракетами TOW і 250 000 патронів калібру 25 мм, завдяки чому його прозвали “вбивцею танків”. Навіть якщо це не танк сам по собі, для російських T-72 танків він більш ніж боєздатний противник.

Bradley M2 розрахована на підрозділ піхоти з дев’ятьох-десятьох військових. Bradley M2 може переміщатися водою на глибині до 1,20 метра, рухатися зі швидкістю до 65 кілометрів на годину та має радіус дії близько 400 кілометрів.

Вважається, що понад 2000 M2 / M3 Bradley знаходяться на складах у Сполучених Штатах. Перші моделі були розроблені у 1970-х роках як біль”під впливом” радянських БМП-1 та німецького Marder.

Bradley названа на честь американського генерала Омара Бредлі, американського командувача під час Другої світової війни.

Омар є останнім генералом США, який отримав 5 зірoк досі і одним із його девізів було “Визначайте свій курс за зірками, а не за вогнями кожного корабля, що пропливає.”