Про громадянство Невзорова «фото»

Про громадянство Невзорова

Набуття Александром Невзоровим громадянства підняло цікаву тему – кому взагалі видавати громадянство за послуги?

Спочатку коротко про Aлександра Невзорова. Просто факти.

Широку популярність отримав 1985-1993 під час своєї авторської програми 600 секунд. Я була занадто маленькою, щоб його слухати навіть в теорії, а ось Evgeny Kiselev вже слухала.

Як журналіст (?) брав участь у бойових діях у Придністров’ї, Югославії, Прибалтиці, Карабасі, Чечні, Іраку.

У час Августового пуча в 1991 році був проти Єльцина, але 1994-1998 був консультантом Бориса Березовського та уряду РФ. Також у 1991 році створив національно-патріотичну організацію «Наші», яка іделізовала ОМОН, який боровся проти народу у Вільнюсі під час боротьби за незалежність країни. А Рижский ОМОН, назвав «Наши», ім’я яке потім було віддано по проханню влади молодіжної організації. Також на початку Першої Чеченської Війни активно її підтримували.

З 1993 – 2007 рр. був членом Держдуми до того, як закiнчили з прямими виборами. 2012-2014 підтримував Путіна на президентських виборах, але в підсумку пересварились, тому що Невзоров образливо виразився в адрес церковних ієрархів.

У 2015 році сказав: “Напевно, я не зобов’язаний все життя слідувати ідеям, бредовість яких для мене стала очевидною”.

Поступово став гострим і безкомпромісним критиком Путіна та його режиму і у 2021 році сказав, що можливий напад Росії на Україну закінчиться приниження для Росії та перемоги України. Після того, як розказав про бомбардування пологового будинку в Маріуполі, був визнаний Росією “іноагентом” і йому погрожувала в’язниця за “неправдиву інформацію”. Тепер Невзоров і його жінка отримали українське громадянство і, ймовірно, популярні Невзоровські YouTube ефіри з 2 мільйонами підписників будуть продовжуватись.

До цього українського громадянства отримав, наприклад, єдиний непідтримавший голосування «Крим наш» депутат Ilya Ponomarev і ряд майбутніх міністрів у 2014 році, ну і Мiхеiл Саакашвілі.

Про громодянство Невзоров сам написав: “Про українське громадянство. Без зайвих слів. Все дуже просто. Що таке війна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику). Це злочин. Є злочинець і є жертва злочину. Є вбивця і є той, кого він убиває, або намагається вбити. Злочинець – Росія. Жертва – Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцеві чи рятувати його жертву”.

Давайте поговоримo, чи варто видавати громадянство тим, хто сьогодні своєю аудиторією в iнформвiйнi виступає проти Путіна (незалежно вiд)?