Конкуренція «фото»

Конкуренція

Вчора така чудова розмова відбулась, що не можу з вами не поділитися.
Ну як ми звикли?
Конкуренти – ті хто працюють в одному сегменті, ненавидять друг друга, крадуть ідеї, шпигують, переманюють клієнтів, розказують херню один про одного. Стандартна історія, бачила не раз, відчувала на собі.
Таке собі адове коло, де ти може і перемагаєш, але ненадовго, бо ніж у спину міняє власників.
Безкінечний злив енергії та гівна.

Я, честно, ще напочатку своєї діяльності вирішила – конкурентів в мене нема, є тільки те, наскільки я стаю профі з кожним днем та новими задачами. Тому ніколи ні з ким не воювала. Але були зі мною історії, котрі про мене замовляли, за гроші, чорний pr, коли я то цуценят вбивала, то борделі робила, то не розраховувалась за локацію для фотосесії, то я хвора, то вагітна, то коханка багатьох великих. Веселі ідіоти думала я.

І продовжувала робити свою справу, все ліпше та краще.
І ось вчора була розмова з дівчиною, дизайнером одягу. Ми зайшли до неї в крамницю з моєю клієнткою. А до цього, ми вже купили декілька речей у іншого дизайнера, так би мовити, конкурента.

І знаєте, що вона сказала, побачивши брендовий пакет?
Що це класні речі, супер якості, що дизайнер – класна дівчина, що вони були на відкритті бутиків друг-друга, поздоровляли, спілкуються постійно, бо всі займаються українським дизайном, і що це сила – коли ми робимо це разом!

Я була дуже здивована, правда.
І подумала, може це крутий новий український тренд, коли ми не бʼємося, не знищуємо один одного, а допомагаємо, обʼєднуємось, та працюємо все краще і краще?

Дуже б хотіла в це вірити. В людей нових якостей та сенсів. Супер людей.