Катерина ІІ і “Россотруднічєство”… Стає цікаво «фото»

Катерина ІІ і “Россотруднічєство”… Стає цікаво

Якщо хтось думає собі, що спроби довести до абсурду необхідність знесення пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ шляхом встановлення тут пам’ятника порно-актору це вже все – то ви помиляєтеся. Тут мені “прилетіло” від одного з адвокатських об’єднань, що нібито представляє інтереси такого собі персонажа з минулого – Руслана Тарпана. Того самого, що щось там “вимутив” з глибоководним випуском в море каналізації, а до того – т.зв. “реконструкцією” Катеринінської площі в Одесі. Так ось, нібито (верніше з тексту запиту адвокатської контори), Тарпана образила моя репліка в інтерв’ю одному з ТБ Южного про те, що “гроші на пам’ятник були виділені з одного з російських фондів “Россотруднічєство”, а не депутата Тарпана”. Ну саме в такому вигляді дійшла “моя цитата” після передруківок з сайту на сайт.

Так ось, я в принципі нічого і не заперечую. Не можу тільки зрозуміти, що в цьому зачепило Тарпана? Я дійсно гадаю, що Тарпану, який займався будівництвом в Одесі, а нині переховується від НАБУ в ОАЕ, в його голову не дійде те, що під “відновленням” пам’ятника, якій він через адвокатів стверджує, не має відношення “Россотруднічєство” – було встановлення в Одесі маркеру “русского міру”.

По-перше, назву пам’ятника хитро змінили з “Імператріце Катерині ІІ” на “Засновникам Одеси”. Це так Тарпан хитро вирішив? Мабуть для того, щоби за кілька років, коли РФ нападе на Україну, місцеві колаборанти волали про “ето ж історія”… Так ось, я впевнений, що пам’ятник “Імператриці Катерині” вже давно б знесли, а ось “Засновникам Одеси” ще стоїть. Ну точно така підміна понять, як і інші написи на цьому пам’ятнику (типу, “Городу і порту бить”) – це чітка робота політтехнологів, а не забудовників, яких розшукує НАБУ. Я вже не говорю про суму грошей, яку витратили на це.

Так, Тарпан причетний до реконструкції площі. Там навіть його ініціали, викарбовані на будинку позаду пам’ятника… Але я щось не пам’ятаю, щоби хтось із забудовників ще таким чином відновлював одеські площі. Більше того, не уявляю собі такого…

Так ось, мені не приходить в голову обвинувачувати колишніх ректорів Педуніверситету Ушинського і ОНУ ім.Мечникова, де в бібліотеках відкривалися філії БФ “Русскій мір”, що відкрито діяв під патронатом “Россотруднічєства”. Просто у вишах цей процес проходив в часи Януковича і ініціатива була згори, а пам’ятник Кетрін Цвай був встановлений в часи Ющенка, коли прямо отримати гроші від “Росотруднічєства” було неможливо. Саме таким чином, як мені здається, “меценатом” багатомільйонних видатків на спорудження пам’ятника і реконструкції площі “став” такий собі забудовник Руслан Тарпан.

Ну і про істерію адвокатської контори “Правова та економічна безпека”… Що це взагалі? Тобто адвокати з українською ліцензією відкрито виступають від імені людини, яка нині переховується від НАБУ? І не захищають її права на відстоювання чесного ім’я, а навпаки – піднімають, з рештою, питання законності коштів, витрачених на “реконструкцію” Катеринінської площі в Одесі? Чесно кажучи, здається, що мова тут взагалі не про Тарпана. У нього достатньо проблем і питань до нього, щоби залишатися в ОАЕ надовго. Тут питання до адвокатів “Правова та економічна безпека”: а не інтереси того самого “Россотруднічєства” захищаєте ви? Бо щось дуже підозріло взялися за це питання в той момент, коли президент Зеленський закликав Одеську міськраду вирішити питання з цим пам’ятником. Так ось знайте, ми з однодумцями боролися з цим пам’ятником і всім “русскім міром” задовго до цієї війни і задовго до встановлення пам’ятника. І його не буде!

А тепер я звернуся до Тарпана! Якщо тебе дуже обурило те, що на мою думку, твоїм іменем прикрилося “Россотруднічєство” і тебе просто використали, а тепер, під час війни ти дуже не хочеш, аби твоє ім’я згадували в зв’язці з “русскім міром” – то відкрито, через своїх прес-секретарів поясни свою позицію! Розкажи, хто і як стояв за цим всім! Щоби ми не здогадувалися, не користувалися чутками і не висловлювали власних логічних припущень!

Я в ЗСУ нині бережу Україну від “русского міра”, а ти з трьома паспортами (як пишуть ЗМІ) відсиджуєшся в Еміратах. Так що ж тобі так напекло голову? Чи грошей на “реконструкцію площі” вистачило, а на хвіст для Байрактара не вистачає? А може поясниш, яким макаром ти заробив стільки грошей, щоби встановлювати пам’ятники, ремонтувати фасади і покриття площі?

Так ось, Руслан, його адвокати і “Россотруднічєство”! Катя Цвай разом зі своїми жеребцями навряд чи будуть змінені на рівного собі порно-актора. Цього непотрібу тут не буде. І, якби ти справді любив би Одесу, то знав би, що на місці цієї хвойди мала б стояти церква Святої Катерини. Чого ж ти її не відновив? Чого ти, обираючи між Одесою і “русскім міром” вибрав останнє?