Фінляндія пообіцяла Україні нову партію зброї «фото»

Фінляндія пообіцяла Україні нову партію зброї

До речі, прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін і сама була в Україні нещодавно, і її фотографії в Бучі облетіли всі медіа світу. Молода, красива і з очима повними болю.
Марін стала у свої 34 роки наймолодшим прем’єр-міністром в історії Фінляндії, і вона запросила з собою в уряд та команду таких самих молодих жінок.

Марін народилася зі мною в один день – 16 листопада в Гельсінкі, її батьки розлучилися, коли вона була ще зовсім молода. У сім’ї були фінансові проблеми, і тато боровся з алкоголізмом. А Санна виросла з мамою та її партнеркою і стала першою в сім’ї, яка здобула вищу освіту. Вона сама про це відверто розповідає.

Пройшовши весь шлях партійною лінією з місцевої політики на державний рівень, і після перемоги на партійних виборах стала третім молодшим лідером країни у світі. У Фінляндії парламентська республіка та уряд має реальну вагу. А до її кабінету міністрів увійшли 12 жінок із 19, і керівники п’яти (всіх) парламентських фракцій були жінки.

А в 2020 році коли прем’єр Швеції Стефан Левен не зміг брати участь на з’їзді Європейської Ради, його замінила Марін, а в свою чергу Левен замінив Салін місяць пізніше, представляючи обидві країни на наступній раді. Тепер ці країни разом вступають до НАТО, і Фінляндія навіть трохи уповільнила процес подачі заяви, щоб вони могли подати заявки разом. До цього Швеція була нейтральною, а Фінляндія самодостатньою. +1340 кілометрів кордону Росії тепер будуть у НАТО.

Нравится, не нравится – но НАТО расширяется.