Справа “Краяну”: Антикорсуд продовжує заслуховувати фігурантів та захист щодо скарги на виправдальний вирок Труханову (трансляція) «фото»

Справа “Краяну”: Антикорсуд продовжує заслуховувати фігурантів та захист щодо скарги на виправдальний вирок Труханову (трансляція)

У Вищому антикорупційному суді розпочалося засідання, на якому продовжать заслуховувати захист та фігурантів у резонансній справі одеського «Краяну».

Суд наближається до фіналу у розгляді по суті апеляційної скарги прокурорів на виправдальний вирок меру Одеси Генадію Труханову та іншим фігурантам у резонансній справі одеського “Краяну”.

Про це повідомляє спецкор Української Служби Інформації Катерина Петренко з АП ВАКСу.

Нагадаємо, 4 липня 2019-го Малиновський райсуд Одeси виправдав усіх обвинувачeних у справі щодо заволодіння 92 млн грн з бюджeту Одeси шляхом купівлі заводу-банкроту “Краян” за завідомо вдвічі завищeною вартістю.

Прокурори САП оскаржили вирок і домагаються його скасування, бо вважають нeзаконним. А також прагнуть повернення справи на новий розгляд у ВАКС.

Скаргу прокурори вже зачитали, сьогодні суд заслуховуватиме заперечення на скаргу адвокатів та обвинувачених.

Засідання розпочалося. У зал судового засідання не з’явився заступник мера Одеси Генадія Труханова Павло Вугельман. Адвокат Пошиванюк наголосив, що неявка серйозна. Документ щодо хвороби надав суду. Він прохає відкласти розгляд.

Медики наполегливо рекомендували відбути на самоізоляції”. Він не може бути присутнім. На сьогодні результату аналізу немає. Лише вчора ця новина стала, – сказав Пошиванюк.

Вугельман жодного разу не пропускав засідання.

Ще в двох заступників голови Одеської міськради виявили коронавірус.
Прокурор визнав причину його неявки поважною.

Прокурор Валентин Мусіяка

Колегія суддів відклала розгляд до 9 години 13 серпня.

Хвороби поки не підтверджено, дай Боже, його пронесе, сказав головуючий Віктор Панкулич.
Засідання закрили.

Доречи, Вугельман писав вчора, що він не хворий.

Раніше на USIonline.com – Справа “Краяну”: розгляд апеляції на виправдувальний вирок Труханову і іншим фігурантам.

Читайте нас в Telegram.