Справа Стерненка: суд може обмежити час ознайомлення з матеріалами справи (текстова трансляція) «фото»

Справа Стерненка: суд може обмежити час ознайомлення з матеріалами справи (текстова трансляція)

Шевченківський райсуд Києва розглядає клопотання прокурора, який прагне обмежити активіста та блогера Сергія Стерненка та його захист в часі на ознайомлення з матеріалами справи.

По це повідомляє спецкор Української Служби Інформації Катерина Петренко.

Нагадаємо, 3 липня Київський апеляційний суд залишив активіста під цілодобовим домашнім арештом. Його підозрюють у володінні холодною зброєю та умисному вбивстві під час другого нападу на нього.

Засідання розпочалося. Не з’явилися чотири захисники Стерненка. Адвокат Віталій Коломієць через заяву попросив відкласти розгляд, оскільки він задіяний в інших слідчих діях сьогодні, до того ж йому досі не надали речові докази.

Стерненко заявив, що їх не повідомили раніше, щодо чого буде сьогодні засідання.

Я випадково дізнався у слідчого, коли випадково його запитав. Я не зміг узгодити з ними правову позицію. Клопотання мені ніхто не надавав і не повідомив про нього належним чином, – сказав Стерненко.

Адвокат Віталій Титич підтримав клопотання про відкладення і таке ж заявив від себе.

Ваш колега з окружної… Окружного суду подав проти мене заяву, то я взагалі думав, що цей суд буде проти мене, – сказав Титич.

В засідання з’явився адвокат Андрій Писаренко, бо був в цьому суді. Його також належно не повідомили.

Адвокати просили перекласти документи з російської мови на українську.

Суддя відклав засідання на 10 годину 29 липня.

на фото: Сергій Стерненко після заідання

Прокурор мав можливість надати нам клопотання, проте втік. Я не знаю, чи вдасться нам ознайомитись з документом до наступного засідання, яке чомусь від нас ховають. Я не затягую час, знайомлюсь з 5 томом з 11. У чому позиція прокурора? Він відмовляється від коментарів. Дуже важлива деталь: захист понад 10 днів тому подав клопотання про зміну мого запобіжного заходу. Таке клопотання мають розглянути протягом 3 діб з моменту надходження до суду. До суду надійшло давно, але до розгляду чомусь не призначають. Клопотання прокуратури відразу призначають до розгляду і навіть суддя його відклав на два дні всього. А клопотання щодо зміни мого запобіжного вже не призначають протягом 10 днів. Чекають, коли завершаться строки мого арешту й прокурор попрохає продовжити? Ми в цьому вбачаємо дискримінацію і порушення прав на захист. Будемо шукати голову суду й питати, чого так відбувається, – сказав Стерненко.
Також завтра Київський апеляційний суд розглядатиме клопотання щодо запобіжного заходу нападнику на Стерненка Олександру Ісайкулу. Він втік з України. За кілька днів до повідомлення Стерненка про підозру Ісайкулу вручили підозру в хуліганстві, хоч злочин замовний.

Раніше на USIonline.com – Справа Стерненка: суд лишив в силі цілодобовий домашній арешт.

Читайте нас в Telegram.