Затори, в яких останнім часом стоїть вся площа Толбухіна в Одесі «фото»

Затори, в яких останнім часом стоїть вся площа Толбухіна в Одесі

Я звісно не експерт з організації дорожнього руху, але ось які спостереження.

Сама по собі площа мала обмежену пропускну здатність, яка стала ще більш обмеженою після недавньої модернізації з облаштування велодоріжок та делайнерів руху чи як вони там правильно звуться. Стало круто, безпечніше, але перманентно страшенні затори, що шалено дратуює, тим більше що звернув увагу на наступне.

Якось після чергової негоди було обмежено електропостачання, що призвело до виникнення світлофорів у багатьох районах міста – і о чудо на Толбухіна зовсім не було ніяких заторів у жодному напрямку.

Сьогодні, вранці світлофор був вимкненим, блимав жовтим, знову чудо – жодного затору в жодному з напрямків.

Звідси питання, а нахіба нам світлофор такий? З ним гірше чим без нього, пішоходи спокійно користуються переходами, трафік саморегулюється кільцем.

Питаннячко.

Ну а якщо серйозно, треба стати з секундоміром та замірять пропускну здатність на одиницю часу з світлофором та без нього у всіх напрямках та зробити обгрунтовані висновки, як він відрегульований чи може дійсно взагалі його залишити блимати жовтим навічно і підозрюю, що це не тілько на Толбухіна такі світлофори, так гляди і пощезають деякі затори, що ми самі собі штучно влаштували.