Сокіл як символ визвольної боротьби українців «фото»

Сокіл як символ визвольної боротьби українців

Орда вже 11 день варварські нищить наші міста, селища, вбиває людей.

Сьогодні Україна в вогні і палає від сходу до заходу, із півдня до півночі. Наш ворог – московська хунта, російський фашистський режим, який пішов окупаційною війною на мирний український народ і Державу Україна.
Гинуть наші діти, жінки, чоловіки і самі достойні воїни світу-соколи української нації. Відомо, що генетично український Тризуб веде початок із Греції – країни, де в старі часи найбільше було розвинене мистецтво, наука, всяке ремесло та уміння.
Україна швидше, ніж інші країни, Центральної і навіть Західної Європи, мала можливість черпати знання і уміння з першоджерела найбільшої світової вченості та майстерності. Тоді, коли в задрипаної Московії, не вміли робити найпримітивніших речей, не знали мурованого будівництва, на Україні процвітало монументальне будівництво, монетарство та вища ступінь державної символіки і емблематики.
Тризуб має тисячолітню історію. У давні часи це був знак князівського роду Рюриковичів – правителів Русі. У часи Української Народної Республіки Тризуб затверджено державним гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії. У ХХ столітті Тризуб став символом боротьби українців за незалежність. Радянська тоталітарна система затаврувала його як “націоналістичний знак”. Використання Тризубу в СРСР заборонялося, “винуватців” жорстко карали. Відновивши незалежність у 1991 році та обравши Тризуб державним гербом, Україна продемонструвала наслідування традицій Української Народної Республіки. Російська агресія в Криму і на сході України розпочалася із знищення Тризуба як маркера української ідентичності. Але Тризуб об’єднує українських патріотів, які сьогодні захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України. Для українців у всьому світі Тризуб символізує зв’язок із Батьківщиною.
Тризуб є давнім українським символом. Його найдревніше зображення, віднайдене археологами, датується X століттям. Припускають, що це був магічний знак роду, оберіг. Відомо до 40 його тлумачень: тризубець, підсвічник-трикірій, якір, житній колос, лук зі стрілою, триєдина жертва в ім’я перемоги життя над смертю… Є також гіпотеза, що це знак – СОКІЛ і мені, як вченому екологу, якій також з дитинства любить птахів, це дуже подобається і навіть в мене е подарений мені справжніми другом побратимом сокіл- оберіг, якій я тримаю для захисту.
Сокіл у культурі багатьох народів є символом відваги та хоробрості, а зоряні соколині очі стали справжнім еталоном гострого зору. Стихія цих птахів – безкраї небесні простори. Наукова назва соколів Falco походить від латинського слова falx, що перекладається як серп – саме таку форму мають крила цих птахів під час польоту. Сокіл сапсан – найшвидший представник земної фауни. Під час полювання він розвиває швидкість, можете собі уявити – до 350 кілометрів на годину, пікіруючи на жертву.
Відомо також, що соколи вибирають собі партнера один раз і на все життя, як і багато інших хижих птахів. Як еколог вважаю, що ці неймовірні птахи вкрай важливі для підтримки природного балансу планети і сподіваюсь що і символ Тризуба і природні птахи сьогодні допомагають нам здобути перемогу над ворогом.
Таким чином, Тризуб, залишений нам суверенними князями Київської Руси, і тепер е символом волі й незалежності українського народу, символом нації й держави, символом нашої визвольної боротьби. Вірю, що сили небесні, наші природні соколи в небі та на землі, соколи нашої Славної Української Армії покажуть хуйлу та його оркам, що насправді означає український сокіл, а не хуйловські мутанти-курки на їх символах.
Слава Україні, Слава українському народу, Слава соколам, які захищають нашу землю!