Щура загнали в кут і починають потрохи знищувати «фото»

Щура загнали в кут і починають потрохи знищувати

Зазвичай експертне середовище чомусь звикло брати події сьогодення, накладати їх на думки більшості і видавати це за єдиний правильний варіант.

От, наприклад новини про підготовку “референдуму” в окупованій частині Запорізької області, та погрози підірвати ЗАЕС пояснюють, як бажання путіна зафіксувати досягнутий результат і примусити всіх до перемовин. Ніби то путін не вивозить війну в Україні, шукає передишки, тому вдається до терору.

Виходить інтерв’ю Курта Волкера, який стверджує, що путін не готовий до перемовин, бо ще дуже далеко від поставленої цілі.

Але чомусь ніхто не пише, що перемовини як такі зараз взагалі не можливі. В Україні ніхто не дасть заморозити все на тих позиціях, які є зараз. А путін добровільно не відведе своє військо з захвачених територій, бо для нього це поразка, яка запустить безповоротні процеси в недоімперії.

До того ж ніхто не може пояснити, чому цьому “референдуму” приділяють стільки уваги. Ну проведуть вони “референдум” в трьох селах, далі що? Покричать “єта русские земли”? Об’являть мобілізацію у рф і натягнуть туди більше м’яса і металобрухту? Вони й без того це роблять як можуть. Більше щільність ворога — більше результат від удару Хаймерсів. Як би воно не було, так чи інакше, наші землі ми все одно звільнимо тільки військовим шляхом, незалежно від того чи був там “референдум”, чи не був.

Пропоную подивитися на це під іншим кутом.
Спочатку поєднати три новини: “”референдум” на окупованих територіях”, “терор через ЗАЕС”, “США надали Україні ракети ATACMS і ще трошки цікавого”. А потім зазирнути на чотири місяці назад і почитати новини того часу.

Пам’ятаєте ось ці новини:
“Путін пригрозив ядерним ударом, якщо США поставлять в Україну…..”
“США попередило рф про наслідки, якщо вони проведуть референдум на окупованих територіях”
“США не готові передавати Україні зброю далекої дальності”.

Три-чотири місяці назад ми всі з розпачем і сумом читали ці новини. Пройшло не так вже і багато часу ( хоча для нас це майже вічність ), а новини схожі, та мають трохи інший сенс.

США поставили в Україну далекобійні системи та ракети, то де погрози путіна ударити ядерною зброєю? Де ті розповіді про “ядерний пєпел”? А їх вже ніхто не сприймає. Всім вже на них пофік, тому кремлівський кугут придумав іншу форму погрози ядеркою.

Путін отримав оплєуху від шантажу постачання зброї Україні і вирішив дати відповідь в формі проведення “референдуму”. Типу, “я вас попереджав про постачання зброї, ви на мене забили. Тепер я заб’ю на ваше попередження про референдум”. Відповідь така собі.
Хтось назвав би це грою на підвищення ставок. Я ж назву це процесом приниження путіна, де він намагається захиститися.

Щура загнали в кут і починають потрохи знищувати. Так, щур в куті найнебезпечніший, але він вже в куті. Так, замінована росіянами ЗАЕС — це граната в руках у мавпи. Але “червона кнопка” теж була в її руках і , як бачимо, по тій руці змогли надавати.

Через три місяці новини будуть зовсім інші. Через три місяці нас будуть тероризувати чимось іншим. Але ми ж вже звикли. Правда?