Щодо висловлювань кремлівського демона про Одесу «фото»

Щодо висловлювань кремлівського демона про Одесу

Це на росії воно може бути “пуриц”, а в нас він весь час ледь-ледь п..ц.

1.Єкатєріна місто не засновувала. Воно існує з 1415 року, часів Великого князівства Руського, Литовського та Жемантійського.

2. Про це вона сама розписалась в рескрипті щодо реконструкції та розбудови вже існуючого порту та завойованого українськими козаками і приєднаного до імперії у 1789 році, за 5 років до того міста та порту Хаджибей, а з 1795 року Одесі.

3. Міф про “заснування” нею Одеси виник у 1837 році з подачі канцеляриста Аполона Скальковського та був розкручений тодішньою імперською пропагандою у вигідному для династії Романових руслі, за що автор міфу отримував не маленькі дивіденти.

4. Україна та Одеса жили, живуть і будуть жити не дивлячись на зазіхання різних імперій чи османських чи московських білих і червоних, монархічних чи комуністичних, та ставлеників Сатани у їх керівництві.

5. Чумацькі валки з українським та молдавським зерном, біндюги каменю-ракушняку видобутого під містом руками українських каменярів, єврейські, грецькі торгові люди і ремісники, заслані на Південь поляки після невдалих спроб відновити свою державу, росіяни-старовіри які ще з османських часів рятувались на Півдні від фізичного знищення імперською владою, німецькі та болгарські колоністи, ось основа одеського феномену у 19 ст. Торгівля. Перетин торгових шляхів. І як наслідок вибух мистецтва та вільної думки.

Одеса стала колискою для трьох сучасних держав: Греції, Ізраїлю та України.
Переможемо!