Руслан Форостяк: З Одеси забрали досить чутливі для формування місцевого бюджету підприємства «фото»

Руслан Форостяк: З Одеси забрали досить чутливі для формування місцевого бюджету підприємства

Поки всі святкували новорічні свята, а потім уважно слідкували за подіями в Казахстані, в Україні відбулась тишком нишком надзвичайна річ, вважає колишній радник екс-начальника ГУНП Дмитра Головіна Руслан Форостяк. У перший робочий день 2022 року низка підприємств «великих платників податків» будь якої форми власності отримали новину. Їх підприємства поставили на податковий облік в інших регіонах та областях, у тих, де, на думку ДПС, не вистачає зборів у вигляді податків у тому чи іншому територіальному управлінні.

Це не жарт.

Наприклад, товариство Одеса ГАЗ “переїхало”, а разом з ним Одеська філія ДТЕКу та ще низка підприємств – до Дніпра. Порт переїхав ще кудись, взагалі всі підприємства, що дають стабільні збори понад сотні млн грн на місяць, кудись “переїхали”, куди саме дивіться за посиланням.

Говорити про порушення цілого ряду діючих законів, починаючи від Закону про місцеве самоврядування, про місцеві бюджети та інші – певно марна справа.

Але не можна не звернути уваги, що наприклад з Одеси забрали досить чутливі для формування місцевого бюджету підприємства, які дають в місяць близько пів мільярда гривень.

Про роботу самих підприємств, фіскальна діяльність яких у ці дні фактично заблокована, проплатити аванси, аліменти чи якісь трансферти на податкові рахунки неможливо, а взяти мокру печатку з іншої області – це взагалі якась дичина.

Слід говорити, що такі дії це злочин, підрив економічної сталості країни, місцевого самоврядування. Поки не зрозуміло, хто взагалі це придумав, чи знає про це Мінекономіки чи Кабмін, але реалізує поки ДПС.

Податківці самі в шоці, діють за відповідними наказом в.о. голови ДПС, але я б радив журналістам звернутися у відповідні органи за коментарями та винести на суспільний загал ці речі, бо в новинах крім Казахстану нічого не бачу.

У нас влада в країні ще є?

P.S.

Думаю, це пов’язано з неминучою кризою та невтішними прогнозами на перший квартал 22. Тож вирішили збалансувати регіональні бюджети за рахунок інших.

Тримайтеся!