Рішення, які вирішують проблему на один день «фото»

Рішення, які вирішують проблему на один день

У 2014 журналісти іноземного видання потрапили в заручники до донецьких сепаратистів і російських найманців. Їх звинувачували в шпигунстві і погрожували стратою. На щастя це іноземне видання мало контракт з відомою міжнародною приватною охоронною компанією. Через деякий час представник приватної охоронної компанії прибув у Донецьк на зустріч з ватажками терористів. Зустріч була короткою і після неї журналістів відпустили. Таких випадків було декілька.

Чому терористи відпустили журналістів? Бо їм пояснили, що запорукою успішного бізнесу є репутація. І якщо приватна охорона компанія не виконає свої зобов’язання, то це пошкодить їх репутації, а значить бізнесу. Тому кожен хто завдав компанії репутаційних втрат буде вважатися особистим ворогом цієї компанії. В перекладі це означало, що приватна охорона компанія вишле в Донецьк стільки сил, що “народні республіки” закінчаться дуже швидко, а тих хто втече наздоженуть в будь-якому куточку світу.

У квітні цього року одеське управління СБУ затримало директора “Червоного хреста” Одеської області і провела виховну роботу з приводу розкрадання гуманітарної допомоги. Те, що “Червоний хрест” продав цю посаду місцевому забудовнику знали всі. Те, що у покупця посади були корисливі цілі при купівлі цієї “посади” також розуміли всі. Червоний хрест ніяк не прокоментував цю подію і залишив директора на своїй посаді. Бо гроші не пахнуть, а мутить з гуманітаркою треба вміти.

За останні десятиріччя у світі була велика кількість війн, порушень міжнародних прав, використання забороненої зброї, масових вбивств цивільного населення, тортур і страт. На все це ООН висловила безліч великих незапокоїнь, стурбованість і засуджень. Жоден з перерахованих злочинів не вийшов за рамки слів від ООН.

Цей пост не про гарантії. Цей пост про досвід. Досвід, який потрібно використовувати при прийняті рішення.

Якщо в тебе немає інформації, немає досвіду, і ти не можеш передбачати наслідки довше ніж на один день, ти точно приймеш неправильне рішення. Тож не треба лізти туди, де ти не маєш досвіду. Ціна помилки буде дуже високою.

І ще: рішення, які вирішують проблему на один день, а далі “будь-як буде” – це точно неправильні рішення. Ніколи, ніколи не приймайте їх.