“Чорноморець” на останньому місці – просто цьому тренеру потрібен інший склад «фото»

“Чорноморець” на останньому місці – просто цьому тренеру потрібен інший склад

Чорноморець знову програв, цього разу лідеру чемпіонату “Дніпро-1” із мінімальним рахунком 0:1. Обидві команди намагалися грати в атакуючий футбол, кожна в міру своєї майстерності.

По-перше, це добре характеризує Прем’єр-лігу. Аутсайдер показав, що він теж має план на поєдинок, і він не тільки в тому, щоб заважати супернику.

Чорноморець не грав у “автобус”, намагався виходити в атаки через пас. Це врешті-решт і підвело, Кравченко віддав пас у боротьбу, після якого було перехоплення та швидка контратака.

Григорчук начебто все робить правильно, але, на жаль, надто вже невисокий клас виконавців у команді. У цьому й ключова проблема нинішнього Чорноморця. Тренер не хоче ставити футбол з “автобусом” та лонгболами. Футболісти намагаються виконати встановлення, але індивідуальних помилок надто багато.

Особливо це помітно на початку атак та на завершення. Гладкий, наприклад, не забив свій єдиний забійний момент.

Незважаючи на рикошет, при пропущеному голі Чорноморцю складно поскаржитися на фортуну. М’яч під час гри тричі потрапляв у штангу воріт Непогодова.

У другому таймі Чорноморець ще й підсів фізично. Занадто багато вікових та розтренованих гравців.

Проблема нинішнього Чорноморця як проекту проста. Григорчука запрошували в момент, коли нові інвестори мали зовсім інші плани на фінансування команди. Взимку зібрали команду, значна частина якої роз’їхалося через зрозумілі причини.

Бюджет сильно урізали, і футболістів зібрали за залишковим принципом. Запросили тих, хто не став у нагоді іншим командам.

У результаті Григорчук знову намагається збудувати свою нормальну гру. Але при цьому фінансуванні можна було б назбирати склад лише на примітивний оборонний футбол. Оборона не вмінням, а числом. Вихід в атаку через занедбаність.

Хто врешті-решт переможе? Григорчук доведе, що навіть у таких умовах можна збудувати граючу команду? Чи все-таки низький бюджет та така ж кваліфікація гравців поховають його плани?

Час покаже. Але поки що команда тупцює на одному місці і не може подолати цю проблему. Крім воротарської лінії, у решти не вистачає класу. Команду ловлять на виході з оборони в атаку, а якщо справа доходить до вирішальних ударів, то виявляється брак класу при завершенні. І як результат, гра часом прослизає, але результату немає взагалі.

Оптимальне рішення мені здається таким. Цього сезону команда повинна просто не вилетіти. Наступного літа провести нормальні трансфери і наступного чемпіонату нарешті заграти.

Зрозуміло, що за нинішньої ситуації довгострокове планування чогось виглядає утопічно. Але поточний стан речей навряд чи дозволяє розраховувати на більш швидке рішення.