Чому сигнали повітряної тривоги лунають не вчасно «фото»

Чому сигнали повітряної тривоги лунають не вчасно

Багато одеситів звернули увагу, що під час обстрілів Одеси з застосуванням руснею крилатих ракет типу Онікс, що стартують з мобільних берегових комплексів Бастіон в окупованому Криму, сигнали повітряної тривоги лунають не вчасно, є факти, що сигнал лунає вже після прильоту.

Це пов’язано з особливостями цього типу ракет.

Вони летять на дуже великій швидкості 2 маха (2500 км/г) і на критично малій висоті, тому з моменту виявлення, до прильоту проходять лічені хвилини.

Виявляють їх або на підльоті в повітрі, або самі пуски, в залежності від способу виявлення маємо час на відповідне реагування.

Що стосується пусків “Калібрів”, а це інший різновид крилатих ракет, то ці виявити технічно легче, Калібр летить повільніше і є чимало фактів успішних перехоплень цих ракет ППО.

Враховуючи ефективність нашої протиповітряної оборони, ворог останнім часом почав застосовувати підводні пуски на мінімальних відстанях, щоб час підльоту був критично малим.

Незважаючи на всі ці хитрощі, за моїми даними, як мінімум одна така ракета підводного пуску була знищена на підльоті нещодавно.

Є впевненість, що ми вже знаємо, як їх вчасно виявляти і знищувати, вчимося потроху.

Після перемоги, я також впевнений, статистика і факти перехоплень великої кількості ракет, якими рашисти обстрілювали наші мирні міста, будуть вивчати по підручниках, серед цих випадків є просто феноменальні речі.

Віримо в ЗСУ, слава ППО!
Переможемо!