“Починається стара пісня”: справу Труханова по “Краяну” відклали до 1 жовтня «фото»

“Починається стара пісня”: справу Труханова по “Краяну” відклали до 1 жовтня

Розгляд апеляційних скарг на виправдальний вирок Труханову у справі «Краяну» вчергове не відбувся через неявку обвинувачених та адвокатів. Справу продовжать слухати 1 жовтня.

Про це інформує спецкор Української Служби Інформації Катерина Петренко з Києва.

До суду не прийшли обвинувачені заступник міського голови Павло Вугельман та оцінщиця Галина Богданова, а також адвокати Олександр Лисак, Сергій Лисенко та Дмитро Щербань.

Попереднє засідання також не відбулося через неявку зама Труханова.

Як показали результати нового тесту від 8 вересня, у Вугельмана знову позитивний результат. Захворіли не лише його близькі родичі, а й секретар, водій та інші особи, які були з ним в контакті. У Вугельмана досі спостерігається двостороннє запалення легень, – розповів адвокат Пошиванюк.

Варто наголосити, що Павло Вугельман був у списку спікерів V Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму “Одеса-5Т”, який стартував сьогодні. Проте, як інформують наші журналісти, на подію він теж не з’явився.

У суді повідомили, що Богданова пропустила засідання, оскільки нібито перебуває “під крапельницями на стаціонарі”.

Надійшло клопотання захисника Лисенка. Пише:

Суд є неконституційним, особливим, я до вас не прийду, але заперечую, аби ви без мене слухали”. Просить погоджувати з усіма учасниками проваджень дати судових засідань, оскільки він зайнятий сьогодні в іншій справі, яку тривало розглядають, – не без іронії повідомив головуючий суддя Віктор Панкулич.

Разом з тим, неявку цього адвоката прокурор САП Валентин Мусіяка назвав неповажною, оскільки той надав перевагу іншому судовому засіданню щодо легшого злочину – виселення. До того ж воно мало відбутися на дві години пізніше, ніж засідання по “Краяну”.

На фото: прокурор Валентин Мусияка

Починається стара пісня, – резюмував суддя.

Водночас без сторони захисту та фігурантів неможливо розглядати, тому справу відклали до 11 години 1 жовтня. Також суд призначив резервну дату – продовжать слухати 8 жовтня о 9 ранку. Розгляд скарг близький до дебатів та судового рішення.

АП ВАКСу частково заслухала фігурантів на чолі з міським головою Одеси. Їх обвинувачують в заволодінні 92 мільйонами гривень з бюджету Одеси шляхом купівлі заводу-банкроту “Краян”.

Нагадаємо, 4 липня 2019-го Малиновський райсуд Одeси виправдав усіх обвинувачeних у справі щодо заволодіння 92 млн грн з бюджeту Одeси шляхом купівлі заводу-банкроту “Краян” за завідомо вдвічі завищeною вартістю.

Прокурори САП оскаржили вирок і домагаються його скасування, бо вважають нeзаконним, а також прагнуть повернення справи на новий розгляд у ВАКС.

Скаргу прокурори вже зачитали. Розгляд справи неодноразово відкладався через фігурантів та їх адвокатів.

Як повідомляла USIonline.comВАКС відмовився об’єднувати справи Труханова за деклараціями.

Читайте нас в Telegram.