Справа Труханова: захисник Коломійця просив розглянути апеляційні скарги без адвокатів через карантин, підозрюваний не зміг виїхати з Одеси (фото, документ) «фото»

Справа Труханова: захисник Коломійця просив розглянути апеляційні скарги без адвокатів через карантин, підозрюваний не зміг виїхати з Одеси (фото, документ)

Через карантинні заходи в країні підозрюваний у справі одеського мера Геннадія Труханова по «Краяну» Анатолій Коломієць не зміг прибути в Київ для розгляду апеляційних скарг його адвокатів на 420 тисяч гривень застави.

Про це повідомив Коломієць журналісту Української Служби Інформації Катерині Петренко.

Він надіслав зроблені сьогодні селфі на безлюдному залізничному вокзалі, а також поруч з вивісками автобусних перевезень “Автолюкс” і “Ecolines”.

Коломієць посилався на рішення уряду про заборону пасажирських перевезень від 18 березня по 3 квітня.

Я не зміг виїхати, відучора не було квитків на потяг, – прокоментував Коломієць.

Щоправда, станом на вечір вівторка 17-го березня на потяг “Чорноморець” № 106/105 сполученням Одеса — Київ за 2 години до відправлення ще було близько 20 квитків, за інформацією нашого журналіста. Утім, у такому разі, навіть якби підозрюваний добрався до Києва, з поверненням додому він міг би мати проблеми. Разом з тим, курсування автомобільного транспорту між містами не заборонене.

Окрім того, адвокат підозрюваного Ігор Кравченко також попросив розглянути апеляційні скарги його та іншого колеги – захисника Сергія Лисенка за відсутності сторони захисту. У заяві Кравченка йдеться, що його присутність в судовому засіданні унеможливлює те, що ВООЗ оголосила наздзвичайний стан у зв’язку з поширенням коронавірусу в Європі. Також адвокат посилався на Постанову Кабміну про карантинні заходи і на рекомендації Ради суддів Європи України про встановлення особливого режиму роботи судів. Зокрема йшлося про здійснення судового розгляду без участі сторін.

Заява адвоката Кравченка

Таким чином, через карантинні заходи в країні сьогодні не були присутніми в засіданні ні підозрюваний, ні адвокати, ні прокурор. Чи скасував суд заставу у розмірі 420 тис. грн. чи відклав розгляд, наразі невідомо. Нагадаємо, 29 січня Антикорсуд призначив заставу у 420 тис. грн підозрюваному, що його прокурори вважають контролeром та пособником корупційноі схeми щодо заволодіння 92 млн грн з бюджeту Одeси шляхом купівлі заводу-банкроту за завідомо вдвічі завищeною ціною.

Варто додати, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 17 березня долучилась до карантину, відтак запровадила особливий режим роботи. Зокрема, АП ВАКСУ і рекомендувала учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами.

Нагадаємо, 17 березня Апеляційна палата Антикорсуду відклала до 6 квітня розгляд апеляційних справ прокурорів САП на виправдальний вирок Малиновського суду Одеси Геннадію Труханову та іншим фігурантам зокрема з числа посадовців міськради у справі “Краяну” щодо заволодіння 92 мільйонами гривень з бюджету Одеси. З-поміж усього у вчорашньому засіданні обвинувачений Ігор Кравченко у грубій формі з перевищуванням своїх процесуальних прав випроторював журналістів нашого видання також посилаючись на рекомендації Ради суддів щодо коронавірусу.

Читайте також на USIonline.com: “Вас тут бути не повинно”: журналістку національного видання не пустили на слухання справи Труханова в одеському суді.

Читайте нас в Telegram.